Neem deel aan

Workshops

Over Workshops

“I only went out for a walk and finally concluded to stay out until sundown, for going out, I found was really going in” -

John Muir
op afspraak

Al wandelend loskomen van stress, je hoofd leegmaken en met positieve energie je pad vervolgen. Momenten die rust, ruimte en nieuwe inzichten geven, gevoed door de inspiratie van de natuur en elkaar.

op afspraak

Je leert aandachtvol contact te maken met jezelf en de natuur. Je traint bewustzijn van wat er hier-en-nu in jou en de natuur leeft. Dat biedt een waardevolle bron van energie, relativering en levensvreugde en helpt je alles wat leeft en de seizoenen van het jaar intenser te beleven

bekijk agenda

We gaan op weg om de wereld en onszelf te ontdekken. Een diepgaande innerlijke reis op je pad naar bewustzijn in de ontmoeting met de natuurlijke schoonheid van de omgeving, de magie van Moeder Aarde en elkaar.

Over Boswandelingen

“Als je wandelt is er maar één ding dat telt: de intensiteit van de hemel of de schittering van het landschap” -

Frederic Gros

BOSWANDELINGEN

Mindful wandelen is één van de makkelijkste manieren om een diepere verbinding met de natuur en jezelf te ervaren.

We wandelen in kleine groepen van gelijkgestemden in de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug. We gaan zonder doel op pad om onbekommerd te struinen en te ontdekken als we over de paden door de bossen, over de hei of langs het water lopen. Wandelen in stilte wisselen we af met praktische oefeningen die je uitnodigen je zintuigen open te zetten en aandachtig stil te staan bij wat je ziet, hoort en ervaart.

Zo kan je helemaal opgaan in het moment. De wandelingen zijn momenten van reflectie, plezier en ontspanning. Vaak ontstaan er ook nieuwe ideeën over een situatie die speelt in je leven. Het bijzondere is dat ieder seizoen weer anders beleefd kan worden in het bos, want we volgen de kalender van de Keltische voorouders met 8 seizoensfeesten.

Het enige wat nodig is zijn goede schoenen, geschikte kleding en de fitheid om een paar uur buiten te bewegen.

In Japan worden deze wandelingen ook wel bosbaden of Shinrin-Yoku genoemd.

Boswandeling – je intenties voor het nieuwe jaar

In januari wandelen we met het thema vooruitkijken en focus zoeken voor het nieuwe jaar. De natuur lijkt nog te rusten maar de energie begint onder de grond al langzaam wakker te worden.

Heb je moeite om ruimte te maken voor een nieuwe wind of koers? Wil je bewust stil staan bij wat echt belangrijk voor je is de komende tijd. Wandel dan mee.

We wandelen, soms in stilte, dan weer samen oplopend door het bos bij Driebergen. We doen verschillende oefeningen en merken hoe da natuur ons spiegelt en inspireert. Zo kunnen we op een ontspannen manier nieuwe impulsen krijgen voor de komende tijd.

Kleed je warm genoeg en trek goede schoenen aan, waarmee je ook op modderige paadjes kunt lopen. Neem ook iets mee waar je op kunt zitten, bv een regencape of zitmatje. Hou rekening met het weer (handschoenen, regenjas) en neem een flesje water meer.

 

 

boswandeling|wildmindfulness.nl

Zaterdag 15 januari van 9.30 – 12.00 uur

Verzamelen op de parkeerplaats van hotel Bergse Bossen in Driebergen.

Kosten: € 20,-

Over Training Mindfulness in de Natuur

“Het pad wordt gemaakt terwijl je erop loopt” -

Zhuang Zi

TRAINING MINDFULNESS IN DE NATUUR

Een programma van 7 wandelingen waarin je leert je bewust open te stellen voor de wijsheid van de natuur. Deze training combineert de basisoefeningen van de mindfulness met begeleide visualisaties. Ook werken we met de symboliek van bomen, planten en dieren die we ontmoeten. Elke wandeling heeft een specifieke intentie om bewust aanwezig te zijn, al je zintuigen te openen en actief met het landschap te communiceren. Op deze manier kan je steeds makkelijker met de natuur en met  jezelf verbinden en wandelen een vaste plek geven in je leven.

Met de tips, inzichten en oefeningen word je steeds meer één met de natuur en de meer-dan-menselijke wereld. Getuige zijn van de schoonheid van de natuur, het ritme in de seizoenen en de veranderingen in jezelf is een bron van plezier en veerkracht die deze training je geeft. Iedere ontmoeting met de natuur kan zo een moment worden om weer thuis te komen bij jezelf, helderheid en relativering te vinden en met nieuwe innerlijke rust en kracht je pad te vervolgen.

Over Retraites & Workshops

“Bewust verbinden met de natuur - voelen wie je van nature bent"

WORKSHOPS – RETRAITES

We gaan op weg om de wereld en onszelf te ontdekken. Een diepgaande innerlijke reis op je pad naar bewustzijn in de ontmoeting met de natuurlijke schoonheid van de omgeving, de magie van Moeder Aarde en elkaar.

Eiland retraite op Terschelling

“Ik ben de wind die over de zee blaast
Ik ben de golf van de Oceaan”
(Song of Amergin)

Eiland Retraite op Terschelling

Met Corine Streefkerk en Marjorie Pennings

16 t/m 18 september 2022

Drie oerkrachten van de natuur; het water, de aarde en de wind en hun samenspel in het tussengebied van de Wadden, vormen het décor van onze retraite. Gedragen door de energie van het eiland en Alban Elfed – “Het Licht van de Kust” laten we de vaste wal achter ons, om weer verbinding te maken met het mystieke pad van de druïderij. Het oude Gaelic gedicht over de Bard Amergin dat spreekt over de reis naar zijn ware thuis, zijn dromen en intuïtie volgend, vormt onze inspiratie. Het vertelt over zijn zielsverlangen en de kracht die hem dat geeft op zijn reis.  

In dit weekend gaan we ons dieper verbinden met het landschap, de natuurwezens en de stem van de Andere Wereld. We gaan samen met gelijkgestemden op reis om te luisteren naar het lied van onze ziel.

 

Kijk je er naar uit om:

  • Te herbronnen en wezenlijk contact te maken met de meer dan menselijke, natuurlijke wereld
  • Nieuwe manieren te leren om met het landschap en de stem van je ziel te communiceren
  • Met heldere dromen en nieuwe inspiratie stappen te zetten op jouw pad

 

Met de verhalen uit onze traditie en van het eiland, innerlijk reizen, muziek, rituelen en gesprekken met het land openen we de deur naar de wereld van Spirit binnen en buiten ons en komen we thuis bij onszelf en de Aarde. Het weekend is ook weer een heerlijke gelegenheid te hebben om ervaringen uit te wisselen met mede-druïden.

 

De retraite begint vrijdag middag 16.00 uur en zal duren tot zondagmiddag 18 september rond ca. 12.00 uur. We zijn te gast bij het prachtige centrum de Volkshogeschool op Terschelling. De kosten van de retraite bedragen €295 ,- inclusief overnachtingen en maaltijden. Voor informatie kan je contact opnemen met: Corine Streefkerk – vandaalp@xs4all.nl of Marjorie Pennings – marjoree@planet.nl

 

In dit centrum kunnen we goed in lijn met de uitgangspunten rondom Covid verblijven. Maar we blijven de situatie goed monitoren en te zijner tijd afstemmen wat een wijze manier is om met elkaar een gezond en inspirerend weekend te hebben.

 

Corine Streefkerk

Na een opleiding tot coach en diverse trainingen van internationale sjamanen, ben ik zelf workshops gaan geven en trance-reizen gaan verzorgen. Sinds 2007 ben ik aangesloten bij OBOD en heb ik diverse workshops gegeven over Keltische Mythologie. Het boekje “Het lied van de Merel” gebaseerd op het verhaal van Culhwch en Olwen komt hier uit voort. De afgelopen jaren ben ik ook intensief gaan werken met kristallen, kristallen schedels, klank en muziek. Onder de naam “SoundReflexion” geef ik, samen met mij partner Paul, klankconcerten en verdiepende Crystal Sound Healings.

 

Marjorie Pennings

Ik ben een bevlogen reiziger in deze en de andere wereld, inzichtbrenger en natuurliefhebber, opgeleid bij de Orde van Barden, Ovaten en Druïden in Engeland sinds 2000. Druïderij bracht mij op bijzondere krachtplekken in de wereld en ik ontving mijn inzichten van o.m. Philip Carr-Gomm, Thea Worthington en Bill Plotkin. Vanaf 2005 begeleid ik workshops en retraites over Rituelen & Meditatie, Het Levenswiel en Natuurwezens en ben ik mentor binnen de OBOD.  Ik combineer mijn werk als bedrijfspsycholoog en mindfulnesstrainer met natuurbeheer en mijn creatieve hobbies.

met Wildmindfulness verbinden

Blijf op de hoogte

Scroll naar boven